Tabiat Susah Nak Percaya

November 6, 2009

Salam..
Sudah menjadi kebiasaan bagi kita semua untuk tidak percaya selagi tak terjadi pada diri kita sendiri. Itu merupakan satu tabiat bagi kita semua. Kita lebih suka kepada tabiat tunggu dan lihat. Tabiat ini memang susah nak diubah dari dulu sampai sekarang masih belum berubah. Ini merupakan satu kelemahan yang sangat-sangat ketara. Menurut kajian yang telah dibuat perkara yang paling susah untuk diubah pada manusia ini ialah tabiat.
Bila kita berkongsi sesuatu yang baik mereka mula bertanya dalam hati “Betul ker ne” , “Boleh percaya ker ne”. Penyakit was-was menebal dalam hati. Saya tak nafikan memang saya pun macam tu juga setahun yang lepas. “Siapa saya pada masa dulu itu keputusan saya yang lepas-lepas, tetapi siapa saya pada masa akan datang itu keputusan saya pada masa kini” berbekalkan kepada kata-kata itu saya cuba berubah. Saya telah buat keputusan untuk bergiat dalam dunia perniagaan Alpha Lipid ini. Dan saya tidak menyesal kerana kini saya telah dapat mengubah diri saya.
Pengorbanan saya 5 bulan yang lalu telah berbaloi. Walaupun saya hanya menjadikan perniagaan ini sebagai part time. Memang pada mulanya sukar saya nak percaya perniagaan ini boleh membantu saya menjana pendapatan tambahan. Tetapi kini semuanya telah nyata. Bukan saya nak berbangga dengan anda semua, kerana pendapatan saya bukannya banyak sangat. Tetapi saya bersyukur dengan apa yang dapat pada masa kini.
Tetapi apa yang paling saya sedih melihat sesetengah orang masih tidak mampu untuk berkorban. Mereka lebih rela untuk tunggu dan lihat. Sekarang siapa lagi yang mahu menunggu anda. Kita semua sedang berada dalam perlumbaan untuk mencapai kebebasan kewangan. Mungkin tidak semua yang macam tu, dan saya juga yakin tuan-tuan juga tidak tergolong dalam kumpulan ini. Mungkin setelah melihat kejayaan kita semua, timbul rasa cemburu dan iri hati. Ini secara tidak langsung boleh merosakkan hati dan jiwa. Kerana orang yang cemburu tidak akan senang selagi tidak melihat kehancuran orang lain.
Tabiat ini harus dibuang, kita mesti bersaing dalam mengejar kebebasan kewangan untuk masa depan. Apa kenderaan saya? Alpha Lipid itu lah kenderaan saya menuju kepada kebebasan kewangan. Anda apa lagi? Masih nak tunggu dan lihat?
Sedarlah semua “Tiada siapa yang boleh mengubah nasib kita melainkan diri kita sendiri”

Sila contact saya ==> consultant yang aktif alpha Lipid 013-3925382

alpha

Kejayaan tidak datang bergolek…. kejayaan memerlukan kunci….. apakah kuncinya?
Tepuk dada tanya selera ………. Adios

Success_

Advertisements

Sape nk release tension sila layari => http://s6.bitefight.org/c.php?uid=202853 <== layan…….

November 6, 2009

bulan 10 dh berlalu…. makin cepat nk ke tahun baru… keje makin berlambak2… KPI… report…etc
Buat mangsa bencana Jambatan runtuh SK Kuala Dipang… takziah diucapkan… Buat pengguna Jalan
Persekutuan (Selayang-Templer) STO1/KM16/Seksyen409 harap bersabar kerana tanah runtuh….
hati2 dijalan raya musim ujan nih… tempat berkelah… lebih baik duduk rumah jer bataskan xtvt luar anda… tp baru baru ni member aku suggest saper yg nk release tension sila layari
http://s6.bitefight.org/c.php?uid=202853 …. game Vampire Vs Wolf… mula2 msm x best, bila terjebak
ketagih beb huhhuu x caya tanya sopi (dyson) layannnnnnnnn

ALPHA LIPID LIFELINE

September 4, 2009

Assalamualaikum semua

Masih belum terlambat nk ucapkan selamat berpuasa pada semua warga 1Malaysia….

Keje dh makin banyak tetiba terpikir nk share dengan korang pengalaman family aku guna Alpha Lipid Lifeline…..  Produk ni mula aku x caya gak.. yer la dekat rm180 setin tp kalau ahli rm 150 setin mahal gila… xper la daddy aku ader diabetes hari2 aku tengok dia letih then lesu.. muka pucat sian tengok smpi 1 hari aku nekad utk beli 1 tin. lepas 2 minggu aku tengok dia mcm cargas sikit x mcm selalu baring je… ni kire dh berjalan sikit2…. aku pon mula happy at last aku amik keputusan jadi ahli tetap kire setin leh aku beli rm150… save dekat rm30… kesihatan punya pasal..cuma aku nk pesan korang jangan menyesal dibelakang hari bila org tersayang korang tinggalkan u all  utk selamanya…lu ingat beb!!! duit boleh cari tp mak bapak xde nk berganti beb….  xlama tue kakak ipar aku mula order kt aku…. member pesan… last-last aku berjaya jual 30++tin melayakkan aku jadi supervisor….. 1st income aku cuma rm600++…….hahaha  hanya edarkan produk ni… zaman ni saper nk bagi duit free beb lepas duit minyak huhuhu.. tp aku hepy running bisness kecil kecilan…. ader gak hasil…. yg penting mulut mesti mau bukak… “No Talk .. No Money”  ni falsafah yg aku belaja dari Sifu Abg Nasir kalau so sape2 berminat nk try Alpha Lipid boleh la call aku.  Produk nih bukan ubat ke aper cuma dia bertindak sebagai  supplement tambahan utk antibodi korang… ala kire mcm makan vitamin la… vitamin C jer sebotol rm 30 xmasuk Kalsium la bla bla bla…. korang cuba kire kalau la ader 15 vitamin ba dekat rm450 beb ……….. so lu pikir beb!!!!  ader sikit info pasal Colostrum check it out bebeh!  

What are Antibodies?
Antibodies are very specialized molecules that are produced by the body’s immune system. They are produced in response to the host being exposed to an immunogenic or foreign substance (antigen) such as an infectious microbe. There action is to ward off and or neutralise potentially disease-causing agents. A very important feature of antibodies is that are directed specifically to their antigen that induced their formation.

What is Colostrum?
Colostrum is the first food for growth and immunity; it is the pre-milk or rather the first lacteal secretion that is produced by the mother in all mammals immediately following the birth of her young. Colostrum is frequently referred to as “lifes first food”. It not only supports life but also makes it flourish. Colostrum is produced in the first few days following the birth of the newborn. Colostrum is a non-toxic, non-allergenic food supplement that has no negative interactions with drugs, food or other supplements.

What is the Innate Immune System?
This is the first line of defence by which the host combats infectious agents and pathogenic microbes. This is non-specific response, which proves effective against most infective agents. The skin is part of the innate immune system as it acts as a preventive barrier to most infective agents.

Why is Colostrum Important?
Colostrum is the first food that is available to the newborn. It is not only highly nutritious but also contains substances (immunoglobulins and immune factors) that help to stimulate and augment the newborns immune system thus helping to protect the vulnerable newborn from it’s new potentially harmful environment (passive transmission of immunity). Further it contains contains substances (growth factors and cytokines) which act to stimulate the development, maturation and proliferation of various tissues and organs.

How does colostrum produce the anti-aging results?
Colostrum works with your body to utilize its natural substances and increases your overall health. After puberty our body begins slowing down the production of growth hormones. These hormones are necessary for the reproduction of virtually all of our body cellular tissue. It has been shown that by age 80 we are producing virtually no growth hormones, and so we age and die. Colostrums growth factors are the actual hormones that stimulate the normal reproduction of body cellular tissue. Normal reproduction means just that (normal) not aged, cancerous, wrinkled, or weakened. The New England Journal of Medicine (a few years back) stated that the most effective anti-aging process would be simply the replacement of growth hormones at proper levels to slow, possibly stop and even reverse the aging processes.

ni sekadar info scientific….  nk lebih lu cari  sendiri beb…   Alpha Lipid

Saper nk order contact mohdhaffiz 013-3925382 (Port Klang-Klang-Shah Alam-Kelana Jaya-PJ)….  kalau area( KL-Cheras-Bandar Tun Razak)- En Nash 019-2104728